Den Vltavy 2020 – 6. ročník

Na základě vyjádření Bezpečností rady státu ze dne 10.3.2020 v čele s premiérem a ministrem zdravotnictví České republiky rušíme Den Vltavy 2020.

Náhradní termín prozatím není plánován. Děkujeme vám za pochopení.

v neděli 15. března 2020

Přijďte k Vltavě a zažijte mnoho zábavy a poučení!

Vševltavský spolek pro Vás připravil plavby velkými i malými loděmi, den otevřených dveří Veslařského klubu Slavia, nezapomenutelné vodnické hrátky nad hladinou, kapelu Matyldu – písně plavební, volný vstup do Muzea Karlova mostu a mnoho dalšího.

Potvrďte svou účast v události na Facebooku.

Tisková zpráva Dne Vltavy 2020 v PDF
Den Vltavy 2020 – program v PDF

Den Vltavy 2019 – 5. ročník

v neděli 17. března 2019

Přijďte k Vltavě a zažijte mnoho zábavy a poučení!

Potvrďte svou účast v události na facebooku.

REZERVACE NA LOĎ FIDELIO JIŽ NENÍ MOŽNÉ VYTVÁŘET.
Kapacita této lodi je naplněna již ze 100 %. Na ostatní lodě se rezervace před akcí nevytváří.

Program Dne Vltavy 2019 v PDF

Tisková zpráva Dne Vltavy 2019 v PDF

České televize – Nová pravidla v lodní dopravě

Události, komentáře – České televize – 31. ledna 2019
Nová pravidla v lodní dopravě, sledujte od 27:15

Události, komentáře - České televize

Pozvánka na kongres Vševltavského spolku

Informace č. 1/2019

Stát chce sledovat trasu lodí jako u letadel. I pražské přívozy

Den Vltavy 2018 – 4. ročník

v neděli 18. března 2018

Přijďte k Vltavě a zažijte mnoho zábavy a poučení!

Vševltavský spolek pro Vás připravil plavby velkými i malými loděmi, den otevřených dveří Veslařského klubu Slavia, nezapomenutelné vodnické hrátky nad hladinou, kapela Matylda – písně plavební, volný vstup do Muzea Karlova mostu s novou expozicí „Antické malované vázy a drobná plastika“ a mnoho dalšího.

Festival Naše Vltava

Vltavské břehy letos ještě neřekly svoje poslední slovo. Všichni přijďte v neděli 24. září odpoledne na festival Naše Náplavka, který proběhne v Praze na Hořejším nábřeží.

Pro návštěvníky festivalu je opět připraven bohatý program: ukázky
pouličního umění, hudební vystoupení, přednášky o historii náplavek, kreativní workshopy s cajony nebo
ateliérem Šamamky, fotopoint od umělkyně Týna Nezbeda nebo Instagraf. Také seznam účinkujících je
mimořádně zajímavý a kvalitní: Tomáš J Holy, kapela Field of Grains, Tessie Bártová, 20minutes, Veronika
Martínková & Adam Sirotek a další. Cílem akce je představit a podpořit pouliční umělce, kteří vynikají
talentem nejen v oblasti hudby, ale například i výtvarného umění nebo něčeho úplně netradičního.

V Českých Budějovicích se 8. a 9. září uskuteční tradiční festival Vltava žije!

Diváci se o víkendu mohou v Českých Budějovicích těšit na spektakulární show, kterou rozzáří videomapping, vodní stěny, lasery a holografické projekce. Letošní 6. ročník se tematicky zaměří na HUDEBNÍ LEGENDY. Dále budou uvedena unikátní provedení děl klasiků klasické a populární hudby jako jsou například Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven nebo ikony populární hudby, jako jsou Elvis Presley, Freddie Mercury, Louis Armstrong a další.

Součástí akce bude bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na ukázku integrovaného záchranného systému, dílny, autodráhu, hobsárium, prodejní výstavu výrobků dětí z dětských domovů a bohaté občerstvení.

Akce Vltava žije je držitelem ceny Czech Event Awards, kdy v roce 2015 a 2016 dostala ocenění Festival roku. Festival každoročně navštíví více než 30 tisíc návštěvníků, v roce 2016 byla překonána hranice 40 tisíc návštěvníků. Celkem jej již navštívilo více než 100 tisíc diváků ve všech věkových kategoriích.

Více zde

Sezona Přívozu Kazín je v plném proudu

Koukněte na video z provozu obnoveného Přívozu Kazín na řece Berounce, který pendluje mezi přístavišti v Černšicích, Kazíně, Mokropsech a Pláži.